"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

22 септември 2010

Анархистки атаки повече от веднъж на ден в Гърция

КОМЕНТАР: Статията е от преди един месец, но мисля, че все още е актуална. Иначе се извинявам за дългото отсъствие и липса на новини в блога.

http://actforfreedomnow.blogspot.com/2010/08/anarchists-attack-more-than-once-per.html



Тази година са атакувани повече от 430 обекта на капитализма в Гърция (а годината още не е свършила). Повечето от нападенията са извършени от анархисти. Анархистите се прицелват и стрелят. ДИРЕКТНО ДЕЙСТВИЕ. Една реална ВОЙНА.

В повечето случаи никой не е наранен, дори и обявените за "обществен враг номер едно" членове на "Революционна борба" Мазиотис и Роупа не са убили никого. "Сектата на революционерите" са убили едва двама, а един друг полицай е загинал от бомба в пощенска пратка - атентат извършен от както самите те се определят - група, която все още няма име. Тази група е изпратила това писмо-бомба до министъра на "Гражданската защита на Гърция" Михалис Кризохоидис, който е известен с жестокостта си (казват, че също така често е пиян и взема наркотици). Всичко на всичко това са 3-ма целенасочено убити. Ако сравним тези убийства с убийствата извършвани от американските военни, ще приличаме на деца от детската градина в сравнение с тях.

Но както и да е - имаме повече от една атака на ден - от изток (остров Крит) и запад (Солун). Също в Патра, Лариса, Волос, Трикала, Ираклеио, Кания, Ксанти, Йоанина, Митилини, Агринио, Александрополис - навсякъде имаме действия в солидарност извършвани с огнени бомби срещу банки, полицейски автомобили и политически цели. Всеки път прокламация обяснява причината за атаката.

Солидарност с нашите другари в Гърция. Единствения начин някога да има промяна към по-добро е хората да се надигнат и да предприемат действия. Капиталистическата система си копае гроба, но единственият начин да бъдем сигурни, че ще падне в него е като предприемем действия за това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар