"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

07 май 2022

Молотов по полицейски автобус в Москва

На 2 май, на площада на революцията в Москва, някой хвърля коктейл Молотов по полицейски автобус. За това деяние е задържан мъж роден през 1976 г. Съобщава се, че името му е Виталий Колцов. Запознат със семейството адвокат пише, че през нощта е бил претърсен апартамент, в който спят трите деца на Виталий и съпругата му. 

Сега Колцов е обвинен по член 317 от Наказателния кодекс. Доколко има реални доказателства за участието на заподозрения в описаната атака, все още не е известно.Руската полиция често изфабрикува "доказателства", но и в двата случая това не говори добре за руските власти.

Ако за пореден път са обвинили невинен и не могат да намерят истинските извършители, това единствено говори за некадърността на полицията.

А ако Виталий е извършителят, то положението в Русия става все по-натърпимо след като дори един четиридесетгодишен семеен мъж, баща на три деца, предприема такава отчаяна стъпка, която може да му донесе 15 години затвор. Ако е така, тогава ще бъде все по-трудно за властите да скрият, че в среда, в която няма абсолютно никаква възможност за мирен протест, радикализацията вече не е въпрос на отчаяна младост или хора, които нямат какво да губят. Тя ще става все по-масова.

https://avtonom.org/news/avtozaki-v-ogne-moskva 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар