"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

22 декември 2018

Освободителните сили на Африн са убили един турски войник

Освободителните сили на Африн е нова въоръжена група, която действа в кюрдския сирийски кантон Африн и се бори срещу окупационната турска армия. Първият им акт е бил на 18 декември. Ето тяхното комюнике:

Като Освободителни сили на Африн ние ще развием нови тактики срещу окупационната турска държава и техните съюзнически банди, за да сложим край на инвазията и да гарантираме свободата на нашите хора. Ние като Освободителни сили на Африн ще продължим нашата справедлива и легитимна битка навсякъде, за да сложим край на инвазията. В този контекст ние споделяме с нашите хора и публиката нашето първо действие.

На 18 декември една от нашите бойни части извърши саботаж срещу турска армейска позиция между квартала Шера и село Гобеле. Един войник бе убит, а 6 други ранени.

Също на 18 декември, една от нашите групи атакува военно превозно средство на бандата Фират Ал-Хамза по пътя между село Басута и квартала Шерава и центъра на град Африн. Има загинали, но е ясно колко.

https://www.amwenglish.com/articles/afrin-liberation-forces-kill-one-turkish-soldier-wound-six/

Няма коментари:

Публикуване на коментар