"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 юли 2019

Турски радикали палят луксозни яхти в Истанбул и Измир

Градските партизани от Обединено народно революционно движение (за които ако не ме лъже паметта съм писала и преди) са извършили серия от атаки срещу луксозни яхти в Измир и Истанбул. Това се е случило буквално преди няколко дни. Общо три яхти са били подпалени, поне за толкова поемат отговорност. В публикуваното комюнике групата казва, че това действие им е насочено срещу шефовете, които ограбват работниците си, за да волдят луксозен живот. Партизаните обещават да продтължат с атаките срещу капиталистическата държава.

https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/07/29/turkey-hbdh-guerrillas-attack-luxury-yachts-in-istanbul-and-izmir/

Няма коментари:

Публикуване на коментар