"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

18 януари 2020

Множество акции на турските градски партизани

Няма и 20 дни откакто е настъпила новата година, а различните партизански групи в Турция успяха да извършат множество акции срещу фашисткият режим на Ердоган. Не всички в Турция са националисти и/или джихадисти мечтаещи за завръщането на Османската империя в "реални граници". Има много (особено млади) турци, които са против тази грандомания и шовинизъм и изразяват с преки действия своята солидарност с подтиснаните от властта групи - особено с кюрдите.

7.01.2020. Измир. "Децата на огнената инициатива" поеха отговорност за запалените превозни средства принадлежащи на местни капиталистически компании.

https://www.amwenglish.com/articles/children-of-fire-initiative-claim-responsibility-for-arson-attacks-in-izmir-istanbul/


11.11.2020. Истанбул. "Отряди на отмъщението" предизвикват пожар във фабрика произвеждаща продукция за армията.

https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2020/01/16/istanbul-turkey-revenge-units-arson-attacks-against-factories-supplying-the-turkish-military/



Няма коментари:

Публикуване на коментар