"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

14 април 2020

Бунт в женския затвор в Тива, Гърция

Властите по целия свят използват пандемията от коронавирус, за да налагат все нови и нови ограничения, уж за да предпазят населението от опасната болест. А истината е, че това е само претекст и не им пука дали хората умират или живеят. 38-годишна жена от затвора в Тива, Гърция е развила висока температура и трудности в дишането. Затворническата администрация въобще не ѝ е обърнала внимание и я е оставила да умре. Не стига това, ами след като е почината надзирателите най-брутално са извлекли тялото на жената пред погледите на другите затворнички. Това е преляло чашата и в затвора е избухнал бунт.

Властимащите по целия свят потриват ръце и си мислят, че коронавирусът им е дар небесен, чрез който още повече могат да ограничат свободата ни. Ама замисляли ли са се, че може да доведе до друго? До надигането на всенароден бунт?

https://www.amwenglish.com/articles/rebellion-in-the-women-s-prisons-of-eleonas-in-thebes--greece-following-the-death-of-a-prisoner-/

Няма коментари:

Публикуване на коментар