"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 септември 2020

В памет на Алексей "Сократ" Сутуга (1986-2020)

 На 1-ви септември е починал нашият руски другар Алексей "Сократ" Сутуга. Лекарите повече от една седмица се бориха за живота му след като Алексей получава тежки рани в областта на главата при сбиване. Обстоятелствата около този инцидент остават неясни, възможно е побоят да е политически мотивиран. Сутуга многократно е участвал в сблъсъци с нацистите в Москва и други градове. Обикновено фашистите подвиват опашка и подават жалби в полицията. При един от последнтие пъти буквално те са казали на ченгетата, че са били пребити от същия Сократ, чиито снимки са навсякъде в Интернет.

 Алексей освен в антифа средите, се е занимавал през годините и с много активистки проекти. В началото на новото хилядолетие той е един от основателите на "Автономно действие". Участва и в различни пънк / ой банди.

https://325.nostate.net/2020/09/03/alexei-socrates-sutuga-1986-2020-our-comrade-alexey-has-passed-away/ 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар