"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

12 юни 2011

Китай: бомба за правителствена сграда като "отмъщение срещу обществото"

Двама човека са били ранени при предполагаемо отмъщение - бомбен атентат срещу правителствена сграда в северния китайски град Тиендзин, втора такава атака за последните седмици. Задържан е предполагаем извършител.

Китай става свидетел на хиляди протести и други действия на несъгласни всяка година, често приписвани на гняв породен от корупцията на властимащите, правителствени злоупотреби и нелегално отнемане на земя за развитие на икономиката.

Бомбените атаки се увеличават през последните години и обикновено се извършват от индивиди пострадали от несправедливости, бизнес пререкания или някаква друга форма на натиск свързан с бързата модернизация на страната.

http://waronsociety.noblogs.org/post/2011/06/12/china-government-building-bombed-out-of-revenge-against-society/

Няма коментари:

Публикуване на коментар