"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

20 октомври 2019

Да спрем турската агресия срещу Рожава с реални действия

Получих това изявление по имейл. Публикувам го без корекции дори в правописа. Вероятно малко по-късно в отделен материал ще напиша и нещо от мен по въпроса. Самата аз нямам нищо общо с посечените "Алхимици на хаоса" и с публикуването на тяхното писмо, не изразявам моята подкрепа за написаното.

*****************

От няколко седмици ислямо-фашистката клика начело с Ердоган извършва геноцид срещу кюрди, араби, йезиди, християни и други малцинствени групи в северна Сирия, в автономният регион известен като Рожава.Възмущението срещу това престъпление е голямо, но реално малко се прави, за да бъде спряно то! Имаше протести по цения свят, имаше дори гневни изказвания от политици от САЩ и ЕС, в резултат на всичко това се случи точно нищо! Тези "гневни" политици имат в ръцете си всички лостове да спрат турската агресия, но се ограничават единствено до високопарните думи.

Затова е време за реални действия! Няма смисъл да протестираме, песните за мир и хипарските танци служат единствено за успокоение на гузната ни съвест, че не сме направили нищо повече. За жалост почти никой дори от нас не би зарязал настоящия си живот, за да рискува всичко и да отиде да се бие на страната на кюрдите в Сирия. Дори турското посолство в София е твърде добре охранявано, за да можем да го изцапаме с боя преди да ни арестуват - и след това разбира се осъдят за хулиганство, макар че това е изразяване на гражданска позиция, а не хулигански акт. Какво тогава можем да направим? Ние, алхимиците на хаоса, открихме начин да ударим Турция там където ще усети най-добре - в икономиката ѝ. В България се внасят тонове зеленчуци, дрехи и други стоки от Турция, ние обаче няма да призоваваме за бойкот на тези стоки, просто защото десетината човека, които ще се вслушат в един такъв призив, няма да намалят особено по никакъв начин печалбите. За да успее един такъв бойкот, той трябва да е дело на хиляди и хиляди. Българинът обаче иска да си пие ракията с салата от турски домати и не му пука, че турските фашистко-джихадистки групи избиват невинни хора. Има обаче и друго перо по което Турската икономика се поддържа с пари от България - това е туризмът. Всяка година, особено по празниците хиляди българи се насочват към Истанбул и турските курорти. Нека се заемем с туоператорските фирми, които организрат тези екскурзии!! Тук вече десетина човека могат напълно да окажат ефект. Издирете такива агенции за почивки, които организират посещения в Турция. Вземете контактите от сайта им. Пращайте им предупредителни имейли. Хвърлете боя по офисите им, все пак те не са така добре охранявани както турското посолство. Дори камъни по прозорците ако ви стиска. В писмата, които пишете нека е много ясно, че те ще продължават да са цел докато организарат екскурзии до Турция. Няма как тези фирми да са сигурни, че нещата ще се ограничат само до мейли, ами ако някой предпиеме нещо по сериозно...?! Нека изпитват страх, нека осъзнаят, че е по-добре да спрат с екскурзиите до Турция отколкото да рискуват. Именно затова казахме, че само няколко човека могат да имат голям ефект. Нека го направим! Нека турската икономика потъне още по-дълбоко без свежите пари идващи от туризма! Нека турските граждани осъзнаят, че рецесията и незгодите ще продължат докато войстващата националистическа клика и ислямо-фашистът Ердоган са на власт! Нека помогнем той да падне и кюрдите да са свободни!

Алхимици на хаоса

Неформална федерация на анархистите

Няма коментари:

Публикуване на коментар