"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

06 октомври 2019

Анархисти нападат клуб на мафията в Атина, Гърция

На 2-ри октомври анархисти са заложили взивно устройство пред нощен клуб на улица Пиреус в гръцката столица Атина. Там се намира нощен клуб, който е поддържан от мафията и се използва за трафик на жени от други страни на Балканите. Този атентат е и предупреждение спрямо полицията - клубът се намира в центъра на Атина, най-стрикнто пазената част заради туристическите забележителности, но ето, че анархистите успяха незабелязани да заложат бомбата. Атентатът е предупреждение и за собствениците на AIRBNB места за настаняване. Тази "иновативна" индустрия не е по-различна от мафията.

https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/06/athens-greece-revolutionary-anarchist-armed-strugglers-gana-claim-responsibility-for-bombing-of-mafia-club/


Няма коментари:

Публикуване на коментар