"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 ноември 2019

Анархисти взривяват телекомуникационна кула в квартал Пролетарски в Донецк

Град Донецк формално принадлежи на Украйна, а на практика е окупиран от Русия чрез своите марионетки от т.нар. "Донецка народна република". Нито едните, нито другите заслужават подкрепа - властниците са си властници и само привидно мислят за народа. Все пак макар всички да са лоши, едните в случая са по-лошите - това са руските окупатори и назначените от тях намесници.

Още от самото начало на окупацията на Донецк и Луганск украински националисти започнаха да провеждат различни акции. Крайно време беше обаче и анархистите да се включат в съпротивата от своите анти-властнически позиции. Сториха го на 27 октомври в предградието Пролетарски на Донецк. Чрез взрив те повредиха мобилна клетка на мобилния оператор Феникс. Няма пострадали граждани при този акт.

В свое възвание извършителите на акцията обръщат внимание на насилието и мъченията включително и с електричество, които са ежедневие в подземията на службата за сигурност в така наречената "Донецка народна република". "Народна"?! КАК ЛИ ПЪК НЕ!

https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/31/donestsk-anarchists-blow-up-mobile-communications-tower-in-proletarsky/


Няма коментари:

Публикуване на коментар