"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

28 ноември 2019

Руският анархистки черен кръст оттегля подкрепата си за Арман Сагинбаев

Анархисткият черен кръст е неформална организация действаща в много страни по света. Тя има за цел да подкрепя политзатворниците с анархистки убеждения. В момента в Русия има много такива арестанти и вече осъдени. Арман Сагинбаев е един от тях. Оказва се обаче, че той е доста кофти пич. Още преди арестуването му е имало сведения, че често си е позволявал да упражнява насилие срещу жени. Други анархисти, които добре го познават отдавна са спрели да контактуват с него. Сега и тези, които не го знаят лично, са разбрали за неговите неморални деяния.

Радвам се, че за пореден път анархистите доказват колко нравствени са по своята същност. Щом се оказва, че един от техните редици е боклук, те не продължават да го защитават, както примерно правят феновете на Тръмп, Асад, Бойко Борисов и т.н. Имам чувството, че феновете на Тръмп ще оправдаят всяко негово действие, каквото и да направи, дори и да изнасили дете в пряко предаване.

https://325.nostate.net/2019/11/27/anarchist-black-cross-moscow-is-quitting-support-for-arman-sagynbaev-russia/

Няма коментари:

Публикуване на коментар