"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

16 юли 2011

Послание на „Анонимните“ до елита на Гърция

Послание от началото на този месец на нашумялата хакерска група „Анонимните“ до гръцкия политически и икономически елит.



Политици, журналисти, полицаи и банкери на Гърция. Това е послание към всички вас.

Ние наблюдаваме как искате да унищожите и последната следа от демокрация във вашата страна. Наблюдавахме как подписахте няколко скандални кредитни споразумения с МВФ с които на практика продадохте вашия народ , видяхме, как използвате провокатори за да проваляте мирни протести.

Ние видяхме как вашата полиция атакува протестиращите със сълзотворен газ, камъни и всички останали форми на насилие, ранявайки най-малко 500 души , включително жени и възрастни хора.

Преди векове вашата страна е била горда люлка на демокрацията и цивилизацията, а сега се превърна в опитно поле в което международните спекуланти и лобисти да тестват икономическите си експерименти .

Вие отхвърлихте споразумения с арабските страни, Русия и Китай, които можеха да ви помогнат. Не успяхте в намерението си да търсите компенсации от Германия заради Втората световна война. Провалихте се напълно в това, поне да се опитате да защитите интересите на вашите граждани срещу една чудовищна икономическа машина, която не прави друго освен да превръща богатите в още по-богати, а бедните в още по-бедни…

Медиите не спират да демонизират протестите.

Банковите служители все още се къпят в злато.

Вие окончателно съсипахте икономиката си, като приехте тези заеми, въпреки несъгласието на вашия народ.

Поздравления, вие спечелихте изцялото вниманието ни и сега сте цел в нашата война срещу гнилочта в системата.

Ние сме Анонимните, ние сме Легион!
Няма да простим, няма да забравим!
Очаквайте ни…


Без лого

Няма коментари:

Публикуване на коментар