"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

24 юли 2011

LulzSec и Anonymous отговориха на ФБР

От името на членовете на двете най-популярни хакерски организации в момента, LulzSec и Anonymous, за които се вярва, че вече оперират заедно, бе публикувано обръщение към ФБР и света. След като голяма част от членовете на Anonymous бяха заловени в домовете си и оборудването им бе отнето, за известен период активността на организацията бе преустановена. По-късно обаче незаловените нейни членове обявиха, че борбата с правителствата и корпорациите продължава и нищо не може да ги спре:

"Тези правителства и корпорации са наши врагове. И ние ще продължим да се борим срещу тях, с всички методи на наше разположение, и това със сигурност означава, че ще разбиваме техните сайтове."

Припомняме, че Anonymous се обявиха за отговорни за хакването на PlayStation Network и открадната информация за акаунтите на огромен брой потребители. Причината за тази атака бе фактът, че Sony успя да се сдобие с IP адресите на всички потребители, посетили сайта на Джордж Хотц (geohot), човекът, който пръв джейлбрейкна PlayStation 3 софтуерно. Anonymous и LulzSec са свързани (макар никой да не знае точно как) и застават зад десетки хакерски атаки в последните години, включително обявяването смъртта на медийния магнат Рупърт Мърдок преди няколко дни.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3980251

Няма коментари:

Публикуване на коментар