"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

02 април 2010

Директни акции в Париж в солидарност с гръцките другари

В нощта на 28 срещу 29 март, двете входни врати на гръцката православна църква са били опожарени. Също така са били разбити прозорците на банката BNP, която е собственик на най-голямата гръцка банка Piraeus. Комюнике заявява, че тези действия са в солидарност с гръцките другари.

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/03/paris-action-in-solidarity-with-greek.html

КОМЕНТАР: Новината е интересна сама по себе си, но този ми коментар няма да има голяма връзка с нея.

Голяма част от новините публикувани в този блог са преводи от два други блога - този и този. В края на всеки месец публикувам и резюме на английски на това което се е случило в България. Сега бях приятно изненадана да видя писаните от мен новини и в двата блога. Това, както и факта че минах бройката от 200 постинга, допълнително ме мотивира да продължавам напред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар