"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

02 август 2010

Размирици в Афганистан след поредното убийство на цивилни от страна на окупаторската армия

Убийството на цивилни граждани в това число жени, деца и старци не е нещо необичайно. Фанатизираните талибати не се церемонят да проливат невинна кръв, но и коалиционните сили - "носители на демокрацията" не остават по-назад. Водената от САЩ коалиция редовно избива обикновени хора, а после се извинява - "ставали грешки". Но на обикновените хора взе да им писва. Миналата седмица след поредното убийство имаше сериозни размирици (автомобил на американското посолство блъснал кола на афганистанци - 4-ма загинали). Хората дадоха воля на справедливия си гняв.

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/08/rioting-in-kabul-after-us-embassy-car.htmlНяма коментари:

Публикуване на коментар