"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 ноември 2010

Полицаите не откриха бомба в съмнителната пратка, пощите минаха на най-високо ниво на контрол

Не е открито взривно устройство в съмнителната пратка, адресирана до израелския посланик, съобщи БТА. Това стана ясно, след като пратката беше проверена от екипи на полицията в София. По информация на БГНЕС подателят на писмото е от България, но засега името му не се съобщава.

Сигналът за съмнителния пакет беше подаден в 9.30 ч., след което пощенският клон на бул. "Скобелев" беше отцепен и в района не се допускаха хора. След приключване на проверката работата на пощата е възобновена.

Заради сигнала министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков обявява код "червено" от днес в "Български пощи". Всички пратки ще минават през физическа и техническа проверка и с повишено ниво на бдителност.

Код "червено" е най-високото ниво на контрол и сигурност в пощите според европейската категоризация за сигурност, уточни Цветков. Извънредните ситуации изискват извънредни мерки, коментира още той.

За последните четири месеца са регистрирани 41 пратки, в които рентгенът е засякъл различни по вид оръжия и една граната, съобщи Тодор Бобев - директор на Дирекция "Сигурност" към "Български пощи" ЕАД.

На 1 ноември атинската полиция извърши контролиран взрив на бомба в колет, която по-рано бе намерена в българското посолство в гръцката столица. Пратката там беше част от организирана акция за изпращане на поредица от колети с бомби, адресирани до посолства в Атина и Берлин. Германската полиция унищожи съмнителен пакет, пристигнал за Ангела Меркел от Гърция. Пакет за италианския министър Силвио Берлускони се запали на летището в Болоня, докато полицията го проверяваше.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/05/988272_policaite_ne_otkriha_bomba_v_sumnitelnata_pratka

КОМЕНТАР: Кометарите са взети от под статия в Дневник:

Това май означава, че сега напълно легално(както и всеки път) пратките ми от България ще пристигат отворени и разбъркани

Мдаааа... Сега ще отварят, ровичкат и краднат още по-безогледно и при това напълно законно.
Идеално!

Няма коментари:

Публикуване на коментар