"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 ноември 2010

Хелън Уудсън

Превод от тук.

Хелън Уудсън е анти-ядрена активистка от САЩ за която се разбра, че властите планират на я освободят от затвора през септември 2011, след 27 години прекарани там. През 1984, тя и още трима активисти успяват да проникнат в силоз с ядрена ракета в Мисури и нанасят щети на техниката използвайки чукове. Вкарват я в затвора, като на два пъти я освобождават, но тя веднага предприема други действия в името на това в което вярва и отново попада зад решетките.

Сега, на 67 години, единственото с което ще напусне затвора през 2011 са нейните малко дрехи и книгите, които е събирала през годините. Тя няма източници на доходи, нито медицинска осигуровка. Ще отнеме месеци да бъде одобрена по бюрократичния ред за социална помощ. Междувременно Хелън ще се нуждае освен от храна и дрехи, и от лекарства заради влошеното и здраве. Всеки, който иска да помогне може да пише на:

Nuclear Resister, PO Box 43383, Tucson, AZ 85733.

Иначе Nuclear Resister е мрежа от активисти, за която повече може да се прочете тук:

http://www.nukeresister.org/

http://nuclearresister.org/old/

Няма коментари:

Публикуване на коментар