"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

12 март 2011

Акции в солидарност със стачката на железничарите - 10.03.2011

На 10 март се проведе едночасова предупредителна стачка в БДЖ срещу планираните съкращения, ниските заплати, лошите условия и т.н.

Различни активисти проведоха акции в солидарност. Това изключително много ме радва, защото истинския активизъм не е в интернет, а на улицата, във фабриката, сред колегите в университета, на площад Тахир, на фронтовата линия в либийската пустиня...но да се върнем в България - радвам се, че не на всички им се изчерпва активността само до писане в интернет (както за жалост правя аз).

От анархистката група АДСО са раздавали листовки на Централна гара - София:

http://bulgaria.indymedia.org/article/37705

Хора от радикалния синдикалистки блог "Работнически глас" са били на гара Подуяне. Говорили са със стачкуващите и са разлепили плакати:

http://rabglas.blogspot.com/2011/03/blog-post_1418.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар