"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

04 март 2011

Кратки новини от Либия

КОМЕНТАР: Оказва се, че левите по света (а и в България) са разделени за това какво се случва в Либия. Има и такива, които твърдят, че трябва да подкрепяме Кадафи !? Все пак той се бори със световния империализъм, враг е на САЩ и приятел на Чавес...На мен обаче не ми дреме на кои световни лидери и враг и на кои приятел. Истински ме интересуват единствено хората на Либия, народът на тази северноафриканска страна. Затова много внимателно следя какво се случва там. Това са две новини появили се в нет-а:

В освободения град Бенгази, либийците са се само-организирали в граждански структури. Една такава група нарича себе си "Коалиция на революцията от 17 февруари" и е съставена от лекари, адвокати, учители, професори, работници, студенти. Те са съставили градски съвет, който да се занимава с ежедневните дейности в града.

http://propagandalalaland.blogspot.com/2011/02/libyans-organize-citizen-councils-to.html

Различни групи съставящи въоръжената съпротива срещу Кадафи са отказали военна помощ от САЩ. "Не благодарим, можем да се справим и сами!"

http://news.infoshop.org/article.php?story=20110228233303393

Няма коментари:

Публикуване на коментар