"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

12 март 2011

Активисти окупират жилището на Сейф Кадафи в Лондон

9 март 2011 - тази сутрин, група наричаща себе си "Да съборим тираните" е окупирала струващото 10 милиона паунда жилище на Сейф Ал Ислам Кадафи, в солидарност с либийците и тяхната борба да съборят кръвожадния режим на Кадафи.

"Ние нямаме доверие на британското правителство, че ще отнеме притежанията на корумпирания режим на Кадафи, затова взехме нещата в свои ръце. Правителството на Великобритания едва наскоро спря активната си помощ, тренирайки хора на режима в техники за "контрол на тълпите" чрез компанията NMS Systems. Също така британски компании са снабдявали режима с оръжие, което сега се използва срещу либийците."

Жилището на Кадафи формално е собственост на компания регистрирана на Вирджинските острови (принадлежащи към Великобритания).

"Кадафи, Мубарак и множество други диктатори използват такива фасадни компании за да не плащат данъци и да запазят своята анонимност. Нашата цел е да гарантираме, че притежанията на Кадафи ще бъдат върнати на либийския народ и няма да изчезнат в джоба на правителството и на корпорациите. Междувременно ние искаме да приветстваме бежанците от конфликта в Либия и тези, които бягат от репресии от други части на света."

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2011/03/london-uk-saif-gaddafis-london-mansion.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар