"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

24 август 2019

Гражданско неподчинение на младежите на HDP в редица кюрдски градове в Турция

HDP е най-голямата лява / кюрдска партия в Турция. По принцип има някои ползи от участието е партийната политическа система, но те са малко и не може да се сравнят с протестите, преките действия и "другия тип" акции, които доказано са донесли много повече права на народните маси. Все пак HDP като цяло се подкрепя от анархистите и другите леви радикали, защото все още не се е корумпирала и оцапала, а и е изправена срещу един опасен и зъл враг - фашисткия режим на Ердоган.

А като говорим за Ердоган наскоро той отстрани и задържа редица кюрдски кментове избрани при напълно законни избори. В знак на протест младежки структури на HDP са спрели да плащат за билети в градския транспорт в редица градове. Возят се безплатно! Щом не зачитате нашия глас, ние няма да зачитаме вашите правила!

https://twitter.com/hasavrat/status/1164832559718473728

Няма коментари:

Публикуване на коментар