"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

24 август 2019

Нападение срещу компанията SPIE в Берлин, Германия

SPIE е международна компания, която се занимава с оптични и други технологии. Ще се зачудите поради каква причина са били нападнати от анархисти? Много просто - тази фирма поддържа някои системи в редица затвори. Не са единствените, много печелят благодарение на съществуването на тази опресивна институция отнемаща свободата на хората. И не питайте какво е лошото на затворите, нали там се вкарват убийци и всякакви престъпни типове тормозещи обикновените хора. Да, макар някои рецидивисти действително да се "прибират на топло", то най-големите престъпници, тези по върховете на властта почти винаги избягват пандиза. Колко са осъдените български политици, министри, депутати? А в другите страни да не би да са много повече? Не! На всякъде "едрите риби" не ги лови затвор. За сметка на това често в затворите се вкарват хора само заради техни убеждения. И днес продължава да има политически затворници, макар че вече за благоприличие не ги наричат така. Все им намират някакви други "престъпления" - хулигански прояви, нерегламентирани протести и т.н. "Ползите" от затворите са много по-малко от злините причинени от тях. Дори и да не става въпрос само за полит-затворниците, един дребен крадец веднъж попадне ли в затвора след това излиза много по-опитен и закоравял престъпник, защото там старите рецидивисти са го обработили.

А защо все пак е атакувана една компания поддържаща затворите? Нали все някой трябва да им чисти кенефите, да им опъва кабелите, да им преинсталира компютрите и т.н.? Не, не трябва! Ако всички фирми отказват да имат каквото и да било общо с пандизите, тогава съществуването на самите затвори ще е много по-трудно и в един момент дори невъзможно.

Затова именно немски анархисти са запалили служебен автомобил на компанията SPIE. Борбата за един по-добър свят продължава!


https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/08/21/berlin-germany-arson-attack-against-prison-profiteers-spie-in-solidarity-with-anarchist-prisoners/

Няма коментари:

Публикуване на коментар