"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 юни 2010

Жените в Саудитска Арабия отвръщат на удара!

В невиждан досега случай, омъжена жена от Саудитска Арабия е стреляла срещу полицаи от религиозната полиция когато е била забелязана, че се е усамотила с мъж, който не е нейния съпруг. Така тя е помогнала да мъжа да избяга и да не бъде арестуван. Съпругът и вече е подал молба тя да бъде лишена от саудитско гражданство и да бъде публично наказана.

Саудитските закони забраняват на жените да общуват с мъже с които нямат връзка, а също и да се разхождат на публични места без да са придружени от съпруг, брат или баща.

Описаният инцидент става дни след като друг полицай от религиозната полиция в град Al Mubarrazz е бил настанен с наранявания в болница след като жена на около 20 години го е нападнала с голи ръце.

http://news.infoshop.org/article.php?story=20100603092608974

Няма коментари:

Публикуване на коментар