"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

10 юни 2010

Флашмоб-протест срещу нацизма

Борбата с фашизма, нацизма и останалите форми на тази психичната болест ще е трудна и дълга. Особено след като психопати въоръжени с метални тръби вилнеят необезпокоявано посред бял ден. Предполагам всички вече знаят за случая преди протеста в Бусманци, така че няма да преразказвам - погледнете в Индимедия. Но има и нещо положително - за първи път се вдигна такъв шум, винаги досега фашистките изsтъпления се подминаваха тихомълком от медиите, полицията и обществото. Но не и този път! Освен това нещата бяха наречени с истинските им имена:

Това не са "патриотични българи" (и никога няма да бъдат) - това са нео-нацисти.

Това не са "просто хулигански прояви", а преднамерени нападения и засади.

Не са просто "сбивания", а опити за убийства и за жалост успешни опити.

Колкото и да се правят на "патриоти", "защитници на Майка България", "радетели на българщината" и т.н., тези психопати не могат да скрият факта, че са едни лайняно-кафяви фашисти. А истината боли, и то явно много боли, защото нацистите всячески се опитват да заглушат гласовете на несъгласните с тях. Поредният им жалък опит бе публикуването на информация за днешния протест срещу нацизма в жалката им пропагандна страница и коментари от рода на "ще ги видим кво ще кажат" и "сега ще отменят протеста като видят, че ние знаем за него". Да ама не! Протестът се състоя! 30 души ? Чудесно! Не съм и предполагала, че скоро в България ще се съберат 30 души на протест срещу такъв побъркан враг и то организиран за по-малко от ден! Това е добро начало! Тепърва истинската борба започва. Време е да кажем "НЕ НА ФАШИЗМА"!

Официално отразяване на протеста:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/06/10/915210_okolo_30_dushi_blokiraha_za_kratko_dvijenieto_pri_popa/


Няма коментари:

Публикуване на коментар