"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

24 юни 2010

Стотици гърци „плениха” Пирея

Стотици стачкуващи гърци блокираха най-голямото пътническо пристанище в Европа, намиращо се в Пирея, съобщава РИА Новости.

Членовете на комунистическия профсъюз буквално са „пленили" фериботите и възпрепятстват тяхното отплаване. Това е и причината стотици гърци да не могат да отпътуват по избраните от тях дестинации.

По-рано съдът обяви стачката за незаконна, но синдикалните членове отсякоха, че не признават това решението. До момента не се е наложила намеса на полицейските служители.

Протестните действия, които са продължение на стачките от миналата седмица, са организирани заради жестоките икономически съкращения, които правителството на Гърция предприе в замяна на предоставените заеми за стабилизиране от ЕС и МВФ.


http://news.ibox.bg/news/id_966871570

Няма коментари:

Публикуване на коментар