"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

08 януари 2011

„Конспирация на огнените ядра“ пое отговорност за атентата от 30 декември

„Конспирация на огнените ядра“ пое отговорност за мощната бомба взривена пред съд в Атина на 30.12.2010г.

Взривът е беше заложен в паркиран пред съдебната сграда мотоциклет и причини сериозни материални щети. Нямаше пострадали хора заради две телефонни обаждания в редакциите на водещи медии, предупреждаващи за подготвяния атентат, което позволи на полицията да евакуира хората в околността и отцепи района.

„Отсега нататък тяхната (на съдиите) лична безопасност е под пряка заплаха. Ние публично обещаваме, че за всяка година затвор, която нашите братя получат, ще залагаме по един килограм експлозив в дворовете, колите и офисите на съдиите”, се казва комюнике на „огнените ядра“, публикувано в интернет.

Процесът срещу членовете на организацията започва на 17 януари. Подсъдими са девет души, други четирима ще бъдат съдени задочно.


Без Лого

Няма коментари:

Публикуване на коментар