"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 януари 2011

Швейцарски левичари поеха отговорност за атентата в Давос

Швейцарска левичарска групировка пое отговорността за малката експлозия, която стана днес в хотел в швейцарския курорт Давос, предаде АП.

Малка експлозия счупи прозорци на 4-звезден хотел в швейцарския курорт Давос, но не нарани никого. Инцидентът стана недалеч от мястото, където се провежда Световният икономически форум.

Взривът е избухнал в подземие на Posthotel Morosani около 9 сутринта.

Както и в предишни години сигурността в района на Давос е засилена, а в хотелите се влиза след преминаване през детектори за метал и проверка на багажа.

Швейцарската армия е разположила 4000 войници, снайперисти, километри бодлива тел и заграждения и около 1000 чувала с пясък.

http://news.ibox.bg/news/id_2042872513

КОМЕНТАР: Все по-радикални групи започват да се появяват във все повече страни. Щом и в богата Швейцария има хора готови на крайни средства, значи глобалната капиталистическа система има сериозни проблеми, който ще стават все по-големи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар