"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 януари 2011

Още две изявления във връзка с бомбите в Рим

КОМЕНТАР: Диалогът във връзка с взривовете в Рим продължава. Това са две различни изявления, които нарочно са заедно с цел да покажат възможно повече гледни точки на случилото се.

ПИСМО ОТ ЧИЛИЙСКИТЕ ИНСЪРЕКШЪНИСТИ ДО НЕФОРМАЛНАТА АНАРХИСТКА ФЕДЕРАЦИЯ (FAI)


Ние искаме да поздравим "FAI - Революционна група Ламбро Фундас" за скорошните атаки срещу посолствата на Чили и Швейцария в Италия. И с уважение към критиката отправена към тези действия от политическите затворници от "Революционна борба" (Гърция),другарите Pola Rupa, Nikos Maziotis и Kostas Gornas, ние казваме, че е тяхно право да започнат диалог и да критикуват действията на други инсърекшънистки групи. Но ние искаме да кажем, че всеки цивилен служител на посолство на Чили е политическа цел, и ние не ги разглеждаме както бихме гледали на някой друг, защото те са представители и протежета на системата и нейните институции.

Днес ние посочваме, че всеки цивилен служител на дипломатическа институция, посредника на границите, е потенциална цел за атака, като представител на машините за терор, каквито са нациите-държави. От тук искаме да кажем на "Неформалната Анархистка Федерация" - ние се надяваме, че те ще чуят нашите гласове - че ние сме горди (членове) на групата от федерацията наречена "Братя по оръжие - Клетка Маурисио Моралес/FAI".

С думи и дела, това е нашия интернационализъм. За скъпия Маурисио, който носим в сърцата си. Неговата смърт и на всички революционери паднали в битка, е вечен призив за борба. Те ще бъдат отмъстени от всички другари, които тръгват към радостта от битката, навсякъде по света. Техните имена и техния пример летят свободно. Те не са собственост на никого.

ПОЧИТ И СЛАВА НА ДРУГАРЯ МАУРИСИО МОРАЛЕС!

ПОЧИТ И СЛАВА НА ДРУГАРЯ ЛАМБРО ФУНДАС!

ДА ЖИВЕЕ FAI!

От територията на Чили,

няколко бунтовника

http://www.anarchistnews.org/?q=node/13130

МОМЧЕТО РАНЕНО В ЧИЛИЙСКОТО ПОСОЛСТВО Е ЦЕЗАР

Чилийското момче ранено от писмо-бомба е Цезар. Другар и приятел, част от Ciclofficina Popolare (Народна работилница за велосипеди) в Ex Lavanderia (Бившата пералня).

Ние разбрахме днес.

Тъжно за нас, естественото съжаление към ранения човек вече не е смекчено от анонимността. Зад историята има личност чието име, лице и глас ние познаваме.

Сега Цезар е в болница с два пръста по-малко и ние сме гневни.

Associazione Ex Lavanderia (Асоциация Бившата Пералня)

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/12/rome-italy-boy-wounded-at-chilean.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар