"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 септември 2019

Запалиха колата на полицай в София

Днес сутринта някой е запалил автомобила на полицай в столицата. За година и половина това е втора кола, която палят на този служител на МВР, което говори, че едва ли е случаен вандалски акт.

https://frognews.bg/novini/zapaliha-kolata-razsledvasht-politsai-sofiia.html



Не си правя илюзии, че това може да е акт на анархисти или други борци срещу системата. Ако беше Германия или Гърция - да, но не и днес тук. Вероятно е криминален акт поръчан от "добре облечен бизнесмен". А някога не само полицейските копои са се страхували от българските анархисти, плашел се е дори самият цар. Спомнете си за атентата срещу Борис III в Арабаконак. Група анархисти предвождани от Васил Икономов правят засада на царския автомобил. Загиват шофьора и спътника, с който пътува Борис, а царчето успява да се спаси само защото бяха бързо.

И знаете ли какво? Ще дойде време отново царете да бягат за живота си, преследвани от трудовите хора!


Няма коментари:

Публикуване на коментар