"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 септември 2019

Издраскаха гръцкото консулство в Ню Йорк

От няколко дни гръците власти се опитват да изгонят анархистите от атинския квартал Екзархия. От години този квартал е нещо като мека за активистите и анархистите в Гърция, там има множество скуоти и социални центрове. Това винаги е дразнело властимащите и те явно са решили да вземат мерки. Няма да им е никак лесно, съпротивата е голяма както в самата Гърция, така и извън нея.

В Ню Йорк например неизвестни лица са издраскали гръцкото посолство в града в знак на солидарност с гръцките другари. Няма да ни спрат дори и (временно) да ни изгонят от Екзархия! Ние ще се завърнем и ще се появим и на много нови места!

https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/09/03/new-york-city-usa-communique-for-greek-embassy-attack-by-anarchist-attack-unit/

Няма коментари:

Публикуване на коментар