"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

08 септември 2019

Украинският анархист Колченко е свободен!

Вчера и днес много се говори за размяната на затворници между Русия и Украйна. Споменават се задържаните преди няколко месеца украински моряци, украинският режисьор Олег Сенцов, терористът свалил малайзийския самолет, но всички медии пропускат името на един от по-малко известните освободени затворници - Александър Колченко. Той е анархист, роден и винаги живял в Крим. След руската окупация е задържан и осъден на 10 години затвор по скалъпени обвинения в тероризъм.

Активист, антифашист и синдикалист. Разбираемо е защо той не е интересен за медиите. Но той е един от малкото истински герои сред освободените! Долу руския империализъм! Долу украинския национализъм!

https://twitter.com/Jake_Hanrahan/status/1170412683214168065

Няма коментари:

Публикуване на коментар