"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

09 януари 2010

Бедни хапват в БИЛЛА тайно

Бедни пенсионери намериха начин да преживеят кризата, разказва "Стандарт".

Те похапват крадешком в БИЛЛА или МЕТРО, разкриха магазинери. Крият се между рафтовете и ядат каквото сварят, понякога само хляб. Влизат в хипермаркети с много хора, защото има по-малък шанс да ги хванат. Камерите обаче засичат ежедневно как десетки си похапват.

"Това започна скоро. Щом гардовете засекат някой, причакват го на изхода, но той не носи нищо. Т.е. те не идват тук, за да крадат, а само да хапнат", разказаха търговци.

http://news.ibox.bg/news/id_1201032798

КОМЕНТАР: Положението на старците в България а и в по-голямата част от света е много тежко. Те са една от най-уязвимите социални групи. Все пак се радвам, че някои намират сили и се борят, а не смирено да чакат милостиня от поредния спасител. Хранете се в големите магазини, хора! И не изпитвайте никакви морални угризения, не си струва да умреш от глад заради тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар