"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

12 февруари 2011

Динамит за боливийския президент Ево Моралес

Президентът на Боливия Ево Моралес е напуснал публична проява след като се е изправил не пред ръкопляскащи последователи, а пред гневна тълпа недоволна от недостига на храна и високите цени. Моралес е трябвало да произнесе реч по повод на годишнината от въстанието в миньорския град Оруро по времето на колониализма. Но той бързо си е заминал за да избегне миньорите хвърлящи динамит. В други боливийски градове също има протести във връзка с недостига на храни.

http://socialrupture.tumblr.com/post/3243812581/dynamite-thrown-at-evo-morales-during-speech

КОМЕНТАР: Така, така...Боливия не беше ли една от страните от "великата тройка" (заедно с Венецуела и Куба), която дори става четворка, ако добавим и Иран? Разни интелигентстващи левичари изпадат в екстаз само като чуят имената Моралес, Чавес, Кастро... Само, че и в тези "късчета от рая", хората се бунтуват и им е писнало да ги убеждават, че всички неуредици се дължат на подмолните империалистически (най-вече американски) елементи. Чавес и останалите анти-САЩ диктатори не са много по-различни от Мубарак и про-САЩ диктаторите. И всички заслужават една съдба - тази на Садамчо, знаете какво му се случи...

Няма коментари:

Публикуване на коментар