"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

26 февруари 2011

Саботаж във фабриката на Фиат в град Тичи, Полша

Наскоро във фабриката на Фиат в полския град Тичи (Tychy) е бил извършен саботаж при който са повредени около 200 автомобила. Бронята на тези коли е била повредена, вероятно с нож или отверка.

Тази фабрика, която произвежда около 2300 автомобила на ден, често е давана за пример от Фиат и редовно е използвана от компанията като плашещо средство срещу италианските работници и синдикати, защото полската фабрика произвежда повече от всичките италиански фабрики взети заедно. Един вид: "ако стачкувате и предявявате искания, ще ликвидираме италианските заводи, достатъчна ни е полската фабрика - тя дава достатъчно продукция". Е, изглежда и полските работници не са доволни от условията и няма да продължават да работят като роботи (или роби) за ниско заплащане (те получават доста по-малко от италианските си колеги).

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2011/02/tychy-poland-sabotage-during-night.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар