"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 юни 2009

Пътна блокада в солидарност с индианско племе в Америка

Сутринта на 17 юни 2009 няколко човека облечени в черно блокираха оживен път (Paisley Road) с паднали дървета и клони. Бяха хвърлени две димни бомби, а от един надлез бе спуснат банер с надпис: „ПАРКИРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ! Солидарност с Нацията на Мохоуките”.

Тази блокада целеше да прекъсне транспорта на стоки и хора, и най-вече на тези, които работят в корпорацията Linamar, която работи за подобряване на ефикасността на търговията в Северна Америка, милитаризацията и фортификацията на границите.

http://news.infoshop.org/article.php?story=20090620124543135

КОМЕНТАР: От оригиналния текст не е много ясно как точно Linamar вреди на това племе – пряко или косвено, но със сигурност тази корпорация е вредна за хората и народите – както всяка една корпорация (гледайте филма The Corporation).

Няма коментари:

Публикуване на коментар