"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 юни 2009

Иран се бунтува!



Ситуацията в тази страна с фашизоиден режим ескалира. Това са най-сериозните размирици от 1979. Любителско видео показва демонстранти замерящи полицията с камъни и скандиращи „Смърт на диктатора”. Съобщава се за арестувани, ранени и убити протестиращи. Лидера на опозицията изглежда се опитва да се дистанцира от размириците. Протестите започнаха след обявяването на резултатите от последните избори в които досегашният президент печели. Има съмнения за фалшификация на тези резултати.

http://news.yahoo.com/s/ap/20090621/ap_on_re_mi_ea/ml_iran_election

http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Iranian_election_protests

КОМЕНТАР: Крайно време беше хората там да се разбунтуват. Нормално е „лидера” на опозицията да се дистанцира – политиците са боклуци. Дано протестиращите се усетят, че децентрализираната съпротива е най-успешна.

1 коментар: