"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

06 февруари 2010

Тийнейджър-бандит с легендарен статус в САЩ

Тийнеджър от малкия вашингтонски остров Камано е издирван от полицията вече 20 месеца и вече е определян като съвременния Джеси Джеймс. Полицията казва, че младият престъпник е аматьор в кражбите, но майстор в измъкването.

Последният път когато Colton Harris-Moore е бил в ръцете на властите е през април 2008. Той е изтърпявал ефективната си присъда за кражби в специално заведение за млади престъпници южно от Сиатъл. При вечерната проверка той е бил в пижама в леглото си, но след това успял да се изкачи до един висок прозорец и да изчезне в нощта.

От тогава 18-годишният беглец разиграва полицията във Вашингтон, Айдахо и Канада. Полицията подозира, че той е отговорен за поне две кражби на самолети, две лодки и няколко коли. Към това се прибавят и поне 50 обира на къщи. Единственото нещо, което расте по-бързо от неговия лист с престъпления е неговата популярност.

"Не мога да разбера", казва шерифа Марк Браун. "Мислещите хора не би трябвало да имат за свой идол, някой който е крадец".

http://www.anarchistnews.org/?q=node/10531

КОМЕНТАР: Интересно, не трябвало да имат за идол един крадец. А на кого да подражават ? На свинете (т.е. ченгетата) с тяхните постоянни убийства на невинни хора и изнасилвания на жени ?!

Ха-ха, сега се сетих за още една причина да бъдеш вегетарианец - а именно едно редче от песента "Jump around" на "House of Pain":

I never eat a pig cause a pig is a cop

Няма коментари:

Публикуване на коментар