"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

28 февруари 2010

Оценка на ситуацията - Февруари 2010

Цирк, спектакъл, зрелище !!! Ха-ха-ха. Щях ли така лесно да разпознавам "водещите новини", които са предварително подготвен театър, ако не бях прочела есетата на Алфредо Бонано ? Този месец били нанесени "решаващи" удари срещу българската мафия. За нагли октоподи пишеше във всеки вестник. "Силоваци, "факири" и т.н. Прах в очите. Отвличане на вниманието на хората от реалните социални проблеми. Вдигане на рейтинга на мин. председателя. Не се лъжете - дори и да премахнат незаконната мафия, винаги ще остане законната такава - просто вместо да идва една мутра с бухалка и да иска 50 лева, ще идва един данъчен и един полицай с него, които ще искат годишен данък, такса "смет" (без значение, че сметопочистването е под всякакво ниво), такса "куче" (все едно домашният любимец е някаква вещ), такса Х, данък У и т.н. и т.н.

Е, макар този блог по принцип да минава за анархистки, и този месец няма да прочетете някаква съществена новина свързана с родните анархисти. Може би подготвят някакви грандиозни акции и затова в момента пазят мълчание :)

Иначе самата аз съм изключително доволна от себе си. Завърших превода на Armed Joy. Имам няколко идеи за това с какво да продължа сега.

1 коментар:

  1. Анонимен03 март, 2010 00:56

    На толквоа сляп и то нарочно сляп народ трудно се показва нещо ;-)

    ОтговорИзтриване