"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

14 февруари 2010

Имигрантски бунтове опустошиха Милано

Стотици имигранти от Северна Африка безчинстваха миналата нощ по улиците на Милано, като трошиха витрини на магазини и обръщаха коли в знак на протест срещу смъртта на свой събрат от египетски произход, предаде "Ройтерс", като се позова на източници от италианската полиция.

Безредиците избухнали, след като 19-годишен египтянин, идентифициран като Хамид Мамуд ел Файед Аду, бил убит от друга група емигранти, най-вероятно от латиноамерикански произход. Като следствие северноафриканци, предимно египтяни, започнали да буйстват по улиците на квартал в Милано, населяван основно от имигранти. По данни на полицията около 70% от магазините там се държат от имигранти.

Полицията се намесила и арестувала известен брой хора, а предполагаемите убийци от Южна Америка все още се издирват. Повечето задържани живеели законно в Италия, но въпреки това Северната лига, която участва в кабинета на Силвио Берлускони, призова участвалите в безредиците да бъдат експулсирани.

Това е вторият случай на имигрантско насилие в Италия от началото на годината, припомня "Ройтерс". В началото на януари подобни бунтове избухнаха и в Южна Италия.

КОМЕНТАР: Различните групи имигранти се мразят помежду си (за жалост). Дано обаче общата им омраза срещу белите расисти е по-силна!






http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/02/14/857678_imigrantski_buntove_opustoshiha_milano

Няма коментари:

Публикуване на коментар