"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 февруари 2010

Тийнейджърски бунт в мол - Клийвланд Хейтс, Охайо

Шест момичета са арестувани, един полицай е ранен след размирици в местен шопинг център. Полицията описва инцидента в градския център като сериозно нарушение, наложило се е да извикат полицаи от три съседни департамента за да овладеят ситуацията.

"Има около 100 тийнейджъри тук...това е лудост, трябва ни помощ" - се чува от записа на мениджъра на Wal-Mart, който се обадил на спешния номер 911. Децата и младежите взимали велосипеди от витрините и се возили нагоре-надолу из мола.

"Помолихте ли ги да напуснат магазина ?" - диспечерът на спешния телефон попитал.

"Има толкова много от тях, помолих ги няколко пъти...нужно ми е полицейско присъствие".

Полицията успяла да изгони тийнейджърите от мола, но тогава те се събрали отново пред близкото кино. "Изпратете всички тук!" се чува от записите на полицията. Според полицията тийнейджърите започнали да се бият (помежду си ?) в предверието на киното. Един полицай е бил ранен след като е бил блъснат към стената.

"Групата от Wal-Mart се е присъединила към още около 100 други тийнейджъри чакащи ги пред киното. Посетителите, които са се редели на опашка за да си купят билет са били изблъскани" - разказва шефът на полицията Martin Lentz.

Тълпата младежи е наброявала вече 250 човека. Наложило се е да пристигнат още полицаи от съседни райони. Шест момичета на възраст между 14 и 16 години са арестувани, на тях са им предявени обвинения в участие в "сериозни размирици" (wtf ?)

По думите на съдията Valerie Bickerstaff в съда: "Вие сте тук заради обвинение в причиняване на размирици пред киното, където сте попречили на хората да присъстват на прожекциите".

Момичетата са наказани с различен брой дни които трябва да прекарат в центъра за задържане на непълнолетни. Според полицейския рапорт тийнейджърите "крещели, викали, блокирали пътния трафик и тичали пред колите".

"Това е ужасно...шопинг центъра е много важен за града, не можем да позволим това да продължава" - продължава шефа на полицията.

Полицията ще прегледа записите на камерите от Wal-Mart за да се опита да идентифицира още тийнейджъри участвали в инцидента.

http://socialrupture.blogspot.com/2010/02/teenage-riot-at-mall-cleaveland-heights.html

КОМЕНТАР: Сериозно нарушение - попречили на консуматорите да си дават паричките и да консумират "благата" на капитализма - блудкавите холивудски филми и бляскавите, но фалшиви стоки в мола. Когато децата се дрогират, избиват едно друго или търпят сексуален тормоз от разни маниаци, на никой от полицията и властите не му пука особено, но когато "пречат на хората да си купят билети за киното" това вече е сериозно нарушение. Капитализмът е засегнат в самата си същност, ударен е в своя свещен храм на консуматорството, спектакъла на смъртта на капитала е прекъснат. Тези деца определено са избрали "света на радостта", а "не този на смъртта" (цитати - А. Бонано) и сега ще бъдат наказани за това си своеволие. Но силата за живот е по силна от силата за смърт и все повече участници в спектакъла ще захвърлят своите театрални маски за да се усмихнат с истинското си лице.

Няма коментари:

Публикуване на коментар