"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

06 март 2010

Знамето на ЕС горя в Атина

Знамето на Европейския съюз снощи горя из улиците на Атина. Разгневени, че тежестта от излизането от икономическата криза ще падне на техен гръб, гърците отново излязоха по улиците. Намаляването на заплатите и увеличаване на данъците накара някои от тях да влязат в сблъсък с полицията. Протестиращите, които вчера нахлуха министерството на финансите, вечерта се сблъскаха със силите за сигурност. Тълпата започнала да хвърля камъни, на които полицията отвърна със сълзотворен газ и с шок-гранати. С бухалки са били изпочупени автобусни спирки и входове на банки.

http://news.ibox.bg/news/id_338572954

КОМЕНТАР: Идва ли социалната революция при нашите мили южни съседи ? Силно се надявам да е така. Следващите снимки съм ги взела от този блог:

Няма коментари:

Публикуване на коментар