"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

20 март 2010

Новини от Гърция

Неизвестна досега група наричаща себе си "Патрули на революционната памет" (Revolutionary Memory Patrols) е поела отговорност за бомбата избухнала в четвъртък в пристройка към министерството на културата и за палежа на шест коли вчера. И при двата инцидента няма жертви.

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/03/revolutionary-memoery-patrols-claim.html

Две запалителни устройства са избухнали в град Йоанина (Ioannina). Следното комюнике е било пуснато в атинската индимедия:

"За Ламбро - ние искаме да продължим това което той започна.
Свобода за всички затворени другари - Giannis Dimitrakis, G. Boutzis, H. Nikolau, P. Georgiadis, B. Chrisohoidis, C. Stratigopolous, Alfredo Bonanno.

Незабавно освобождаване на Massura Hadimikelaki Yiospa.
Солидарност с всички арестувани и обвинени че са принадлежали към "Конспирацията на клетките от огън"

Алхимици на хаоса

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/03/solidarity-attacks-in-ioannina-greece.html

Около хиляда другари са се събрали тази сутрин в квартала Дафни, Атина, на мястото където Ламбро бе застрелян от полицията на 10 март. Много полиция се е намирала наблизо, но не се е намесила.

http://actforfreedomnow.blogspot.com/2010/03/athens-one-thousand-comrades-for.html



Няма коментари:

Публикуване на коментар