"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

14 март 2010

Учени потвърдиха: освободените норки оцеляват на свобода!



Фермите за отглеждане на норки са едни от най-често атакуваните цели от страна на ALF активистите. От компаниите занимаващи се с отглеждане на тези животни заради ценните им кожи винаги са твърдели, че освободените норки умират на свобода, защото са родени и отгледани във ферми и им липсват умения за оцеляване сред дивата природа.

Но сега едно изследване направено в сътрудничество с университета в Оксфорт доказва точно обратното - дори и отгледани в клетки, норките имат достатъчно вродени умения за да оцелеят в природата!

http://news.infoshop.org/article.php?story=20100313072639485

КОМЕНТАР: Браво на тези учени, които са се осмелили да публикуват изследване, чиито резултати са в разрез с твърденията на тази мощна индустрия, но за жалост все по-малко учени са наистина напълно обективни в изследванията си. Различните индустрии плащат милиони долари за да се публикуват "научни резултати", които са в съответствие с техните желания. Петролната индустрия е един типичен пример.

Няма коментари:

Публикуване на коментар