"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

07 март 2010

Исландците отказаха изплащането на обезщетения по фалита на "Айссейв"Исландците отхвърлиха на референдум плана за обезщетение на британски и холандски клиенти на фалиралата исландска банка "Айссейв", предадоха световните агенции.

http://dnevnik.bg/sviat/2010/03/07/869166_islandcite_otkazaha_izplashtaneto_na_obezshteteniia_po/

КОМЕНТАР: Какво прекрасно начало на месеца. Социални и икономически протести в Исландия, Гърция, САЩ, Колумбия. Формите са различни - в Исландия се проведе референдум (първият от повече от 60 години насам, правителството каза, че резултата не ги задължавал с нищо), в САЩ блокираха път (т.е. ненасилствена директна акция), а в Колумбия и Гърция влизат в употреба камъни и коктейли молотов. Но макар и различни по форма, посланието е едно - НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВАШАТА КРИЗА!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар