"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

06 март 2010

Софиянци блокираха "Ломско шосе" заради метрото

Близо сто души от кв."Триъгълника" в София блокираха бул. "Ломско шосе" за около 50 минути. За това съобщи Елена Петрова от организационния комитет на кв. "Триъгълника", цитирана от БиТиВи. Припомняме ви, протестът е по повод разкопаването на бул. "Ломско шосе" заради строежа на метрото. Според живеещите в района той е поставен в пълна изолация. Целият квартал е ограден и няма достъп дори за линейки, пожарни и камионите, които събират сметта, изтъкна Петрова. След няколко срещи с представители на общината на кв. "Надежда", на Столична община и с кмета на София Йорданка Фандъкова на хората е било обещано, че на 4 март ще има проходим път за квартала. Обещанието не беше спазено и жителите на квартала продължават да живеят в изолация, обясни Петрова. Хората от района са решили след десет дни отново да блокират пътя - този път в работен ден и за по-дълго време, каза още тя.

http://news.ibox.bg/news/id_1104883575

КОМЕНТАР: Явно на хората там им е писнало щом са се решили на такава драстична мярка (за българските условия). За мен това е новината на деня, а не театъра наречен "(псевдо-)конфликт между Първанов и Дянков". Но разбира се не така мислят от официалните медии - в централната емисия на БНТ новината за този протест бе предпоследна, само "културната" новина за София Филм Фест бе след нея. Но за сметка на това отделиха много повече време за "новината", че изключително много хора са се впуснали като стадо овце към новия мол на цариградско шосе. Не съм изненадана - все пак това е истинската цел на медиите - да промиват мозъците. "Тичай народе!!! Използвай почивния си ден за да си купиш малко парцалки от мола, за социалните ни проблеми ще мислим друг път..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар