"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

02 май 2010

Трима от шестимата арестувани анархисти поемат "политическа отговорност" за участието си в "Революционна борба"

Тази сутрин (29 април), трима от шестимата арестувани анархисти по случая "Революционна борба" публикуваха писмо (в атинския седмичник "Pontiki" - традиционно публикуващ някои комюникета на въоръжени групи), в което те поемат политическа отговорност за тяхното участие в групата. Тримата са Pola Roupa, Nikos Maziotis, Kostas Gournas. Извадки от писмото следват:


Ние поемаме политическата отговорност за участието си в "Революционна борба". Ние заявяваме, че Lambros Foundas, който загина в (атинския кварта) Дафни на 10 март 2010, след престрелка с полицията, също бе част от групата. Битката, която той проведе бе за осъществяването на подривния план, одобрен колективно от "Революционна борба". Това бе борба за революция и свобода.


Ние също заявяваме, че сме горди с нашата група "Революционна борба", ние сме горди с нашата история, със всеки момент от нашите политически действия. Ние сме горди с Lambros Foundas и винаги ще го тачим.

Макар механизмите на репресиите да мислят, че чрез затварянето ни, те са се отървали от нас, те грешат. Независимо вън или вътре в затвора, борбата продължава.

Макар двамата терористи - (министър-председателя) Папандреу и (вътрешния министър) Хрисохоидис да се смеят и да вярват, че са осигурили нужната сигурност за това тяхната социално-фашистка партия да продължи с криминалните плановете насочени срещу обществото, ние можем да ги уверим, че те не могат да се отърват от нас така лесно.

Докато сме живи, докато живеем и дишаме, ние ще се постараем да създаваме проблеми на техните антисоциални и криминални планове.

И ако властите в тази страна си мислят, че цялото общество е на тяхна страна, ако вярват, че мнозинството от хората ни смятат за социален риск, те грешат. За мнозинството от хората, социалната заплаха идва от правителството налагащо една антисоциална мярка след друга. Тероризмът е дългогодишна неолиберална политика налагана от партиите на власт с подкрепата на по-малките партии.

Тероризъм е да нямаш най-необходимите неща за оцеляване, да ти вземат пенсията или заплатата, банката да ти конфискува твоя дом, да живееш в смъртоносно замърсяване. Тероризъм е да живееш всеки ден в страх за своето оцеляване.

Обективните условия не са идеални. Нека да формираме субективни такива, необходими ни за революцията. Това е нашият шанс.

LONG LIVE REVOLUTIONARY STRUGGLE

HONOUR TO COMRADE LAMBROS FOUNDAS

LONG LIVE THE REVOLUTION

POLA ROUPA

NIKOS MAZIOTIS

KOSTAS GOURNAS

http://www.occupiedlondon.org/blog/2010/04/29/268-three-of-the-six-arrested-anarchists-claim-political-responsibility-for-participation-in-revolutionary-struggle/

Няма коментари:

Публикуване на коментар