"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 май 2010

Нещата в Гърция стават все по-сериозни

Днес в Гърция протича обща 24 часова стачка. По последни новини в Солун, Атина, както и в други градове протестите са преминали в сериозни размирици.

Трима служители на банка в Атина са починали от задушаване след като неизвестни лица хвърлили коктейли Молотов вътре. Това е неприятна новина. Но защо по дяволите въпросните служители са се намирали в банката след като е обявена обща стачка. Толкова ли са били влюбени в работата си ? Или като банкови служители не се чувстват част от работниците и не са солидарни с борещите се ? Или шефа на банката просто им е казал "или ще работите по време на стачката, или сте дисциплинарно уволнени!" ? Във всеки случай жалко за загиналите хора, но борбата продължава, а именно...

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАПАЛИХА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА



Според различни източници в столицата са протестирали между 40 000 и 60 000 човека.






Няма коментари:

Публикуване на коментар