"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

06 май 2010

Човек се барикадира в къщата си в Стоуни Ридж, Охайо, САЩ

53-годишният Кейт Садлър се е барикадирал в къщата си и отказва да напусне, макар да е получил известие, че тази къща вече не му принадлежи и е собственост на банката. Единствената комуникация с него се осъществява през дупка в прозореца с големина колкото топка за голф.

"Макар по документи тази къща да не ми принадлежи, аз все още я считам за мой дом и отказвам да бъда изритан от нея от алчната банка" - казва самият Садлър в телефонно интервю. Живял е в тази къща през последните 20 години. Работил е през по-голямата част от живота си по различни фабрики и заводи. Взима ипотечен кредит, но през миналата година не успява да си внася вноските поради медицински причини. Банката State Bank and Trust Co. обещали да работят с него по проблема за да го разрешат без да му взимат жилището. Нещо което не са направили.



Местният шериф казва, че неговата работа е да изпълнява съдебните решения и скоро ще се наложи да предприемат действия. Садлър казва, че няма да напусне доброволно и знае, че вероятно ще бъде арестуван и ще загуби временната работа, на която е назначен от януари. Той още казва, че няма оръжие в къщата си. Освен това вече веднъж е бил арестуван през август, миналата година след като надувал свирка по време на разпродажба на други отнети домове.

http://toledoblade.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100504/NEWS16/5040408

Настоящата ситуация със Садлър се излъчва пряко в интернет:

http://www.ustream.tv/channel/keith-sadler-foreclosure-resistance-live

КОМЕНТАР: Все повече разбирам желанието на някои хора да запалят всички банки...

Няма коментари:

Публикуване на коментар