"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

07 май 2010

Палеж на строителна машина в Ла Манча, Испания и прекрасно комюнике

КОМЕНТАР: Понякога имам проблем с това която правят примитивистите. В случая са запалили машина за изграждане на асфалтови улици. Явно предпочитат да се движат по черни пътища. Както и да е - те си знаят. По-интересното в случая е комюникето, което са пуснали. Оригинално е и е доста "арт".

http://thisisourjob.wordpress.com/2010/05/07/arson-against-construction-machinery-in-la-mancha-spain/

Имало едно време едно малко момиче от Ла Манча което винаги носело със себе си бензин и кибрит. Тя обожавала да се разхожда из местността по равните песъчливи пътища и да разглежда малките синьо-бели къщички.

Но един ден тя забелязала, че нещо се е променило. Местата където се е шляела досега били покрити с черно було (асфалт) и това я разстроило.

Огледала се за причината за това бедствие и я открила на близо. Машина за изграждане на пътища.

Тя винаги носела със себе си туба и кибрит. Време било да ги използва. Тя доближила грозната машина, изляла тубата и драснала клечката. Никога не била виждала нещо да гори толкова бързо и в толкова цветове. За няколко минути било свършено.

Слуховете разправят, че малкото момиче от Ла Манча продължава да се разхожда из лозите и маслиновите дръвчета, търсейки още машини. Те също казват, че се е сприятелила с работник в газ-станция в малко градче, който и пълни тубата с бензин всяка нощ.

ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ЗЕМЯТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар